Kinetics

 

De kinetische ontwerpen van Sofie Stal zijn speels, apart, experimenteel en vraagt wat van de drager. In het ontwerp liggen vragen verborgen over het sieraad als vrijstaand object en over de mate van draagbaarheid. Het gaat over de transformatie van het ene voorwerp naar het ander.

Deze sieraden zijn soms kwetsbaar door het materiaal gebruik, bijvoorbeeld door het gebruik van glas in het ontwerp of door de bewegende en uitstekende delen. 

De drager wordt gevraagd bewust te blijven en aandacht te hebben voor het sieraad, anders kan hij/zij zichzelf of ander bezeren en/of het sieraad beschadigen. Het idee hierachter is dat mensen het sieraad dat ze vaak dragen, nauwelijks meer opmerken en met deze experimentele sieraden wordt de drager uitgedaagd om aandacht te hebben voor wat hij draagt en aandacht te hebben voor zijn/haar omgeving.

 

Deze sieraden zijn kleine kunstobjecten. Het zijn geen alledaagse sieraden en soms moeilijk om te dragen. Graag rekening mee houden bij de aanschaf. Heb je vragen over deze sieraden, neem dan contact op.

 

Sprout 2

U(F)O

Blossom

Sleeping beauty

Hide and seek

U(F)O 2

Rabbit (hole)

Mothership