Over SOinFLOW - Meet the maker

Sofie Stal is sieradenontwerper, beeldend kunstenaar en meester edelsmid. Ze werkt vanuit haar atelier in de stad Groningen.  Ze maakt haar werk onder de naam SOinFLOW, naar het gevoel dat ze heeft als ze aan het ontwerpen, creëren en ontdekken is.

 

Sofie maakt met liefde, vakmanschap en gedrevenheid unieke, handgemaakte  sieraden en objecten die net even anders zijn.  De regels van edelsmeden vindt ze niet het allerbelangrijkste in haar werk, maar de artisticiteit en de creativiteit.  Op deze website vind je dan ook niet het typische goudsmederswerk. Sofie eigent zich meer vrijheid toe in vormgeving en meer ruimte om te experimenteren.  Hierdoor ontstaan verrassende en spannende ontwerpen. Haar sieraden dragen (soms verborgen) verhalen in zich. Zo worden het kleine draagbare kunstwerken. Ze werkt met verschillende materialen, zoals zilver, goud, maar soms ook toepassingen met edelstenen, glas, hout, gerecyclede en gevonden materialen. 

 

Haar inspiratie voor haar werk kan overal vandaan komen, dat is een proces wat steeds in beweging is. Zo kan inspiratie komen uit het ontwaken van de natuur na een barre winter. En soms haalt zij inspiratie uit moderne architectuur of texturen en patronen uit een bepaalde stijlperiode.

 

Haar werk kenmerkt zich door eenvoudige, vaak strakke, doch organische vormen. Haar werk is elegant en verfijnd, maar wel meestal met een stoer randje. Ze houdt van subtiele tegenstellingen en dat komt terug in haar werk. Een voorbeeld zijn de oorsieraden waarvan de knop ruw gevormd en gezwart is met daaronder een zijdeglansen zilveren bladvormige hanger.