Over SOinFLOW - Sofie Stal

Sofie Stal is sieradenontwerper, beeldend kunstenaar en edelsmid. Ze werkt vanuit haar atelier in de stad Groningen.  Ze maakt haar werk onder de naam SOinFLOW, naar het gevoel dat ze heeft als ze aan het ontwerpen, creëren en ontdekken is.

 

Sofie maakt met liefde, vakmanschap en gedrevenheid unieke, handgemaakte  sieraden en objecten.  De traditionele technieken van het edelsmeden worden gecombineerd met haar artisticiteit en de creativiteit.  Sofie eigent zich alle vrijheid toe in vormgeving en ruimte om te experimenteren. Hierdoor ontstaan verrassende en spannende ontwerpen. Haar sieraden dragen (soms verborgen) verhalen in zich. Zo worden het kleine draagbare kunstwerken. Ze werkt met verschillende materialen, zoals zilver, goud, maar soms ook toepassingen met edelstenen, glas, hout, porselein, gerecyclede en gevonden materialen. 

 

Haar inspiratie voor haar werk kan overal vandaan komen, dat is een proces wat steeds in beweging is. Zo kan inspiratie komen uit het ontwaken van de natuur na een barre winter. En soms haalt zij inspiratie uit moderne architectuur of texturen en patronen uit een bepaalde stijlperiode. 

 

Naast haar werk als edelsmid, geeft zij cursussen en workshops in edelsmeden en is zij ook beeldend kunstenaar. Ben je geïnteresseerd in haar andere werk, neem dan ook een kijkje op www.sofiestal.com